top of page

ДО ГОРИ НОГАМИ

ПІШИЙ ТУР

Хмельницька обл.

Запрошуємо вас на Масляну неділю до рекреаційного пізнавального туру вихідного дня у форматі хайкінгу. Два дні ми будемо гуляти природою та насолоджуватися видами на Дністер. Зайдемо на три гори з неймовірними панорамами. Саме взимку можна роздивитися цікаві об'єкти, які приховані в іншу пору року. Відвідаємо родинне виробництво лікарських трав, де нам влаштують невеличкий фуршет з дегустаціями крафтових чаїв та наливок. Пройдемось долиною річки Жван. Погріємося гарячим глінтвейном зі свіжими домашніми пирогами. Послухаємо розгорнуту екскурсію на березі затопленого села Бакота. Увечері відпочинемо за смачним столом під задушевні бесіди у колі однодумців. Ночуємо в теплому будинку в комфортних умовах.

Дати проведення:

Формат:
Складність:

Ціна:

25/02 - 26/02

2023

СБ - НД

2 дні / 1 ночівля

Проживання в садибі зеленого туризму. Можливе змішане поселення. Зручності в садибі: туалет та душ з гарячою водою в будинку.
Харчування комплексне домашнє двічі на добу + передзамовлені перекуси і дегустації на маршрутах.
2 піших маршрути 14 та 11 км берегами Дністра, в т.ч. польовою та лісовою місцевістю. Є круті та помірні схили. Покриття - грунт, листя, каміння, можливо сніг.

2 500 ГРН

У вартість входить:
- 1 ночівля в садибі;
- 2-разове комплексне домашнє харчування (2 сніданки, 2 вечері);
- екскурсія та фуршетна дегустація на Трав'ярні лікарських трав;
- чаювання з домашніми пирогами та глінтвейном на маршруті;
- вхідні квитки в Нац. природний парк "Подільські Товтри";
- екскурсія на Бакоті зі співробітником Нац. парку;
- супровід Організатора-гіда;
- туристичний збір;

Частину прибутку буде перераховано на потреби ЗСУ.
У вартість НЕ входить:
- трансфер до місця збору в с.Гораївка, Хмельницька обл.
- сувеніри тощо.

Для бронювання місця в групі передбачена передоплата у розмірі 800 грн.

Програма

Зустрічаємося 25 лютого о 10 год. на базі в селі Гораївка, Кам'янець-Подільського р-ну, Хмельницької обл. Добратися можна власним авто або потягом 139К з Києва.

Хто добирається власним автотранспортом, просимо звернути увагу на проміжок комендантської години. В разі необхідності існує можливість приїхати на день раніше та виїхати пізніше основної групи. Прохання заздалегідь попередити про це Організатора, щоб ми могли забезпечити вас проживанням (оплачується окремо).

Для учасників, хто добирається залізницею, радимо брати квитки на потяг 139 К (Київ - Кам'янець-Подільський) на 24.02.2023, з відправленням о 23:36 і прибуттям в Кам'янець-Подільський 25.02.2023 о 08:46. Доступні квитки різного класу. Організовуємо автотрансфер від вокзалу (оплачується окремо).

День 1. Субота, 25 лютого. 14 км
Знайомимося, заселяємося та снідаємо в садибі. Виходимо на перший маршрут. Полями-лісами переміщуємося в бік Старої Ушиці. Спускаємося в долину річки Жван, що впадає в річку Ушицю. Тут насолоджуємося журчанням води та видами трохи дикої природи. Підіймаємося на Лису гору, звідки відкривається неймовірна панорама на долину. Після цього прямуємо на Трав'ярню, де на нас чекає відомий травник Микола Петрович Прудивус. Слухаємо екскурсію виробництвом лікарських трав і тут же обідаємо, дегустуємо оздоровчі чаї та наливки. Після цього через лісок, стежкою, якою колись ходили селяни до роботи, повертаємося до садиби. Приймаємо гарячий душ, вечеряємо та вільно проводимо час.

День 2. Неділя, 26 лютого. 11 км
Снідаємо та йдемо гуляти берегом Дністра. Повз Високу гору ми виходимо до Білої гори та Скельно-печерного монастиря з видом на Бакотську затоку. Тут місцева майстриня кулінарної справи пригощає нас гарячим глінтвейном та свіжими пирогами. Далі нас зустрічає співробітник Нац. парку та проводить екскурсію рідним краєм. Спускаємося до самісінької води та торкаємося різних пород каменю, що колись були дном Сарматського моря. Якщо збережеться низький рівень води, буде можливість побачити вперше за час затоплення (40 років) підмурки, пеньки дерев та інші об'єкти, що були законсервовані на дні. Після цього мальовничими стежками повертаємося до садиби. Вечеряємо, виселяємося та виїжджаємо з розміщення.

Учасникам, які повертаються до Києва залізницею, ми радимо потяг 140 К на 26.02.2023, 20:20 (Кам'янець-Подільський - Київ). Прибуття до столиці, 27.01.2023 о 05:20. Доступні квитки різного класу. За домовленістю забезпечуємо вас автотрансфером до вокзалу. Організований виїзд з бази близько 18:30 год. Власним автотранспортом можна виїхати на день пізніше.

- Список речей та інші подробиці туру будуть вислані в особистих листах після реєстрації та прийняття в групу;
- Харчування, що входить у вартість, комплексне, тобто однакове для всіх (вегетаріанці можуть попередити заздалегідь, спробуємо вирішити);
- Організатор має травматичну аптечку та може надати першу допомогу, але не відповідає за стан вашого здоров'я та можливі травми з необережності під час активного відпочинку.

З будь-який орг. питань звертайтеся за тел.: 067 137 49 53, 095 477 91 98 (Юрій)

Тур веде:
Юрій Матюх
bottom of page